Zöldségtárház épül a Homokháton

A mórahalmi Mórakert Szövetkezet az Ipari Parkban az elmúlt év végén kezdte meg a Homokhát Térségi Zöldségtárház kivitelezési munkálatait – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Csányi László alpolgármester.A közel 6000 m2-es komplexum szervesen illeszkedik az Agrárlogisztikai Centrumhoz. A beruházást a Földművelési- és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium, valamint a Foglalkoztatáspolitikai- és Munkaügyi Minisztérium támogatja. A beruházás várhatóan a nyár derekán kerül átadásra.

A mórahalmi kistérség emellett a Nemzeti Fejlesztési Terv alapján felülvizsgálja a Homokháti Kistérség vidékfejlesztési programját, majd ennek megfelelően módosítja. Az új program elsősorban a mezőgazdaság uniós elvárásaira épül. A program stratégiája január végéig, a projekt-javaslatok pedig április végéig kell, hogy elkészüljenek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2004. január 24.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés