Új kompjútertomográf a Szentesi Kórházban

124 millió forintos költséggel új spirál CT berendezést telepítettek hétfőn a Szentesi Kórházba – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Szirbik Imre, a város polgármestere.Az első ilyen műszer több mint 10 éve került a Szentesi Kórházba, ennyi idő alatt fizikailag is kiszolgálta már az idejét és elavult a berendezés. A most telepített komjútertomográf az ország technikai színvonalában az első három legkorszerűbb között van. A Szentesi Kórház egy olyan diagnosztikai eszközzel lett gazdagabb, amellyel a legkiválóbb színvonalú kórházak rendelkeznek. A forrást a Csongrád megyei Közgyűlés, mint az intézmény fenntartója biztosította saját költségvetésből.

A szentesi betegeknek ezentúl sokkal kisebb sugárterhelést kell elszenvedniük a speciális vizsgálatoknál, a vizsgálat a korábbinál pontosabb diagnózist képes felállítani, a kezdődő betegséget sokkal korábbi fázisban képes felismerni, ezáltal a beavatkozás sokkal hamarabb és hatékonyabban megtörténhet, így a gyógyulásra is nagyobb az esély.

Szirbik Imre polgármester az OBJEKTÍV Hírügynökségnek elmondta, hogy a mostani korszerűsítés egy folyamat része, hiszen a város és a megye az elmúlt időszakban különféle pályázatokkal segítette a kórház talpra állását és az idei tervek között is a komfortosítás és újabb műszerek beszerzése szerepel. A cél az, hogy a Szentesi Kórház reorganizációja ne visszafejlesztéssel – orvosi nyelven ne amputációval – történjen meg, hanem valóban a betegellátás fejlesztésével, a betegek tetszésének, komfortérzetének és egészségének szem előtt tartásával minél több beteg kapjon időben ellátást és ezáltal gyógyulást.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2004. január 19.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés