Kismotorral ittasan az autópályán

Ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett az az 52 éves férfi, akit a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az M5-ös autópályán kapcsoltak le.A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának a munkatársai 2024. február 21-én kora délután megállítottak egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit az M5-ös autópályán. Kecskemét térségében igazoltatták a kiskunhalasi illetőségű sofőrt, aki lakcíméről indult és Lajosmizsére tartott kétkerekű járművével. Kiderült, a férfi nem csupán szabálytalanul hajtott fel a sztrádára: egyrészt ittas volt, másrészt vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Mivel a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a járőrök előállították.

A férfit a főkapitányság helyszínelő- és balesetvizsgáló alosztálya ittas állapotban elkövetett közúti jármű vezetése miatt őrizetbe vette. Kihallgatását követően a nyomozást lezárták, és javasolták a gyanúsított bíróság elé állítását. Ennek érdekében az iratokat átadták az ügyészségnek.

A férfi ellen szabálysértési eljárási is indult az engedély nélküli vezetés miatt, illetve azért, mert felhajtott az autópályára.

OBJEKTÍV Hírügynökség 2024. február 22.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés