Az áramot is lopta a drogtermesztéshez

Lopott árammal működtette a kábítószer-termesztéshez szükséges berendezéseket egy drogkereskedelemmel gyanúsított férfi Soroksáron – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Egy marihuánaültetvény felszámolásával kezdték a napot a rendőrök a Soroksári-Duna mellett fekvő egyik ingatlanban. Az ott lakó férfiról a XX. és XXIII. kerületi nyomozóknak már voltak előzetes információi, hogy a ház alatti pincében kábítószert termeszt, ezért 2024. február 20-án 6 óra körül kutatást tartottak. Az albérlőként ott lakó 47 éves L. Péter a rendőröknek önként előadott egy üveget, melyben marihuánát tárolt, és egy kisebb nejlontasakot, melyben elmondása szerint speed volt. A férfi azt vallotta, hogy az anyagot saját fogyasztásra tartja magánál.

Az önkéntes vállalásnál azonban jobban érdekelte a rendőröket a ház alatt lévő zárt pince. A helyiségben 66 tő marihuánát, a növények termesztéséhez szükséges berendezéseket és a termény tárolására használt üvegeket, tárolókat, őrlőt találtak. Lefoglaltak továbbá 373 gramm porciózásra kész növénydarabot és körülbelül 1,3 millió forintot. A ház felső lakrészében – ahol a férfi fia és barátnője lakott – a nyomozók szintén droggyanús anyagokat találtak, a pár pedig bevallotta, hogy mindketten kábítószer-fogyasztók.

A helyszínen továbbá felmerült a gyanú, hogy az ingatlan áramellátását illegálisan, az utcai villanyoszlopról biztosítják, ezért az áramszolgáltató szakemberei a szemlét követően megszüntették az életveszélyes megoldást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Pétert kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja, míg a férfi fiát és párját kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki. A rendőrök a 47 éves L. Pétert őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Az illegális áramvételezést a rendőrök az eljárás keretén belül vizsgálják.

OBJEKTÍV Hírügynökség 2024. február 22.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés