Legyen a diétázó boldogabb, érezze jobban magát!

A GINOP Plusz-2.1.1-21 kódszámú, „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című pályázati felhívásra az \"Optimum\" Műszaki Szaktanácsadói Közkereseti Társaság által „Mester család innovatív termékkínálatának bővítése” címen és GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022- 00170 azonosító számon benyújtott támogatási kérelme 62,84 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.



A gluténmentes kenyér és más élelmiszerek gyártása folyamatos tanulással jár együtt. Mindig jobbat és jobbat kell készíteni. Nem elég jónak lenni, itt többre van szükség. Segíteni kell a fogyasztókat. Legyen az ennivalónak egészségvédő hatása! Segítsen regenerálni a bélrendszert! Legyen a diétázó boldogabb, érezze jobban magát! A gluténmentes péküzemet, pékséget, illetve gluténmentes cukrászatot üzemeltető Optimum Kkt-nak a projekt által elérendő célja a tudományos ismeretek bővítése, egy továbbfejlesztett gyártási rendszer, illetve technológiai tudásbázis létrehozása a gluténmentes élelmiszereket fogyasztók igényeinek magas szintű kielégítését szolgáló termékek előállításához. Ezen eredményekre támaszkodva újszerű, funkcionális élelmiszerként pozícionálható sütőipari termékek kifejlesztése a tervezett projekteredmény. Új piacképes késztermék a kakaóscsiga és a bagett lesz, amely jelen projekt megvalósítása révén késztermékekként piacra kerül, illetve konkrét eredmény még a kapcsolódó, továbbfejlesztett gyártási technológia kidolgozása. A kísérleti munkával pontosan igazolható lesz, hogy a termékek jelentősen javítják a bélflóra összetételét és csökkentik a gyulladásos tüneteket. Az Optimum Kkt fejlesztése az első, amely a vastagbél mikroflóra pozitív módosításával gyógyító hatással javítani tudna a betegeken. A bioaktív komponensekkel történő dúsítás révén segítik az egészségmegőrzést, ugyanakkor küllemüket és ízüket tekintve is kiemelkednek versenytársaik közül. Így komoly versenyelőnyt biztosítanak a cégnek ebben a piaci szegmensben. A tényleges egészségvédő hatás a projekt keretében elvégzett, komplex, több faktorból álló biológiai modellvizsgálatokkal kerül alátámasztásra, így lesz igazolható a konkrét egészségvédő hatás. A hozzáadott érték növelése bioaktív komponensek egyedi kombinációinak alkalmazása, illetve újszerű technológiák alkalmazása által érhető el. A projekt által tervezett kísérletekben direkt dúsítás által kerülnek létrehozásra egészségvédő hatású készítmények.

A megvalósítás helyszíne: 6500 Baja, Teller Ede utca 5.

A projekt megvalósítási időszaka: 2022.05.01 – 2024.04.30.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2023. szeptember 21.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés