Tragikus baleset Páhinál

Egy 22 éves férfi életét vesztette, egy 21 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket, a 20 éves sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben, melyet feltehetőleg az okozott, hogy a jármű vezetője túl gyorsan hajtott – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az 5301-es számú út 30-as kilométerénél 2023. március 26-án 19 óra 34 perckor. A balesetben érintett személyautó Kiskőrös felől Páhi felé haladt, amikor feltehetőleg nagy sebessége miatt, egy balra ívelő kanyarban a járművet vezető 20 éves férfi elvesztette az uralmát a gépjármű felett, letért az útról és árokba csapódott. A baleset következtében a hátul utazó 22 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elöl utazó 21 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és a sofőr is súlyosan megsérült. Őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A baleset körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja szakértők bevonásával.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

Tegyen a saját és utasai biztonságáért, ne hajtson gyorsan!

… hogy mindenki hazaérjen!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2023. március 27.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés