Biztonsági öv és gyerekülés nélkül…

A balesetet okozó autóban három gyermek is utazott. A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve. Hatan sérültek meg, öten súlyosan, egy gyerek pedig könnyebben.Balesetről érkezett bejelentés 2023. március 25-én délután fél kettőkor. Egy 29 éves bátaszéki férfi közlekedett autóval Bonyhád felé az 5603-as úton. A sofőrön kívül a kocsiban utazott elöl az élettársa, a hátsó ülésen pedig három gyermek is, akik három, nyolc és kilencévesek. Egyikük sem ült gyermekbiztonsági rendszerben, és a biztonsági övük sem volt bekapcsolva. Az autó vezetője egy jobbos kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályos közlekedő Toyota elejének, majd oldalára borult.

A balesetet megelőzően egyedül a vétlen autó sofőrje használta az övét. A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett. A gyermekek közül egyikük könnyebben sérült meg, mindenki másnak súlyos sérülései lettek.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet. Kérnek minden közlekedőt, hogy használják biztonsági övüket, gyermeküket pedig rögzítsék gyermekbiztonsági rendszerben. Higgyék el, hogy az esetlegesen bekövetkező baleset súlyosságának a mértéke csökkenthető, ha ezeket az eszközöket tudatosan használjuk!

A napokban indított országos baleset-megelőzési kampányt a Magyar Rendőrség „CSATLAKOZZ” elnevezéssel, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2023. március 27.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés