Őrizetben az ittasan, jogosítvány nélkül balesetet okozó sofőr

A kerekegyházi férfi közlekedési balesetet okozott úgy, hogy vezetői engedélye nem volt és korábban a vezetéstől is eltiltotta a bíróság, ráadásul ittas is volt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a munkatársai 2023. március 24-én délután több közlekedési bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 34 éves kerekegyházi lakost. A férfi a település egyik utcájában közlekedett, ám haladása során lement az útpadkára és egy oszlopnak ütközött. A baleset során a járműben utazó 30 éves kecskeméti lakos súlyosan megsérült. A helyszíneléskor kiderült, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt vélhetően szeszes italt fogyasztott, illetve vezetői engedéllyel egyáltalán rendelkezett. Őt a Kecskeméti Járásbíróság a járművezetéstől is eltiltotta.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a kocsi nem rendelkezik érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással és műszaki vizsgával sem.

A sofőrt az egyenruhások előállították, ittas járművezetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Ilyenkor növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, és olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2023. március 27.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés