Újra az M4-es metró vonalán intézkedtek a rendőrök

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció ismét az M4-es metró vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. január 26-án, szerdán ellenőrizték az M4-es metrót, az állomásokat, valamint azok környezetét.

Az akció során a rendőrök három embert fogtak el. Közülük kettőt garázdaság bűncselekmény elkövetése és szabálysértési elzárás miatt köröztek, a harmadikat lopás közben érték tetten. Utóbbi egy jegyautomatából próbált pénzt kiszedni. Ezen felül az egyenruhások közterületi alkoholfogyasztás miatt kettő, maszkhasználat elmulasztása miatt pedig egy szabálysértővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló akciók várhatók a fővárosban.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2022. január 29.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés