Torna-vb: Hazaérkezett a magyar csapat

Nagy ováció közepette, hétfőn késő este hazaérkezett a Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női és a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi tornászválogatott Kitakyushuból, a világbajnokságról, ahol Kovács, Székely és Mészáros is vb-döntőben szerepelt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.A késői esti érkezés ellenére nagyon sokan várták - barátok, családtagok, sporttársak - a szép sikereket elérő magyar válogatott tagjait a Liszt Ferenc repülőtéren, akiknek meglepetésekkel és virágcsokrokkal készültek a hozzátartozók. A tornászok számára láthatóan jól esett szeretteik gesztusa a hosszú, fáradtságos utazást követően.

Ahogyan arról beszámoltunk a világbajnokságon szerenként Kovács Zsófia (felemáskorlát) és Bácskay Csenge (ugrás) révén két ötödik, valamint két egyéni összetett finálés szereplés (Mészáros Krisztofer 14. hely és Bácskay Csenge 21. hely) volt a magyarok mérlege, amelyekkel több mint 20 évvel ezelőtti magyar vb-finálés eredményeket állítottak be vagy múltak felül: összetettben, illetve az adott szereken.

Kovács Zsófia: Kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna dobogón végezni, ugyanakkor nagyon hosszú és megterhelő volt az elmúlt időszak. Véleményem szerint erősebb volt a gyakim a döntőben, mint a selejtezőben, ennek ellenére nem jött össze a bronzérem, igyekszem ezt is az előnyömre fordítani.

Mészáros Krisztofer: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, igazából ezért is mentem ki, szerettem volna bekerülni a fináléba. Nagyon jól sikerült már a kvalifikáció is, de egy nap után még nem lehetett kijelenteni, hogy biztosan bejutok. A fináléban kicsit koszosak voltak a gyakijaim, ennek ellenére örülök az elért eredménynek.

Bácskay Csenge: Nagyon örülök az ugrás döntőnek, az összetett fináléra pedig egyáltalán nem is gondoltam, igazából a döntő előtti este tudtam meg, hogy indulnom kell. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy a szerekhez léphettem a legjobbakkal.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. október 26.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés