Akrobatikus torna Eb: Bravúros hetedik hely

Remekül teljesített és egy helyet előre lépve a hetedik helyen végzett a Nyári Zsolt, Király Jázmin vegyespáros a 12-19 évesek döntőjében, Pesaróban, a korosztályos Európa-bajnokságon – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.Az akrobatikus tornászok pesarói Age Group kontinensviadalának zárónapján a magyar egységek a vegyespárosok fináléja mellett a selejtezőkben is érdekeltek voltak. A 11-17 évesek női duó kategóriájában Vass-Kovács Kamilla és Lovász Eszter kettőse a 16. helyen állt a statikus gyakorlat bemutatása előtt -a dinamikusra 24.550 pontot kapott -, a lányok végül 24.600 egységgel 19. pozícióban zárták a statikus rangsort. Összetettben tizennyolcadikként (49.150) fejezték be a kontinensviadalt.

Ugyanebben a korosztályban a női csoportok mutatták be dinamikus gyakorlataikat. A “Hungary1” egység (Horváth Dorottya, Lukácsi Lili, Németh Rozália) 25.600 pontot kapott (17.hely), amivel összetettben 21. helyen fejezte be a versenyt (51.100 pont). A Boross Nóra, Budai Anna, Deák Viktória alkotta trió 24.700 pontot kapott, amivel mind a dinamikus, mind pedig az összesített rangsorban (49.200) 26. lettek.

A finálékban egy magyar egység volt érdekelt, mégpedig a Nyári Zsolt, Király Jázmin alkotta vegyespáros a 12-19 évesek között. A mieink kombinált gyakorlatát 26.450 ponttal díjazta a zsűri, amellyel megelőzték a spanyol kettőst, így bejött Vincze Gábor jóslata, és egy helyet javítva a hetedik pozíciót szerezték meg a döntőben.

Vincze Gábor, szakági vezető, akrobatikus torna: A vegyes páros felszabadultan léphetett talajra, mivel a döntőbe jutással a dolguk nehezebb részén túl voltak, és a fináléban azzal a kombinált gyakorlattal kellett versenyezzenek, amely - mint azt a BIAC-on láthattuk - nagyon jól megy nekik. Mint a végeredmény pontjain is látszik nagyon-nagyon szoros volt a mezőny, főleg a dobogót követő helyekért folyó harcban. A döntős eredményünket még fűszerezte, hogy a gyakorlatot követően a szakmai stáb gyors mérlegelését követően Vincze Bori vezetőedző óvást nyújtott be, amit elfogadtak. Ez nagy szakmai siker, mely egyértelműen kiváltotta a résztvevő delegációk elismerését! A versenyt az óvás idejére percekig leállították, az óriáskivetítőn megjelent az egységünk képe és a felirat, hogy óvást nyújtottunk be. A teremben pattanásig feszült volt a hangulat, melyet az egységes öröm, rivalgás és hangos gratulációk törtek meg, mikor kiírták, hogy elfogadva!

A helyezésünkön ugyan nem változtatott( ezt tudtuk a benyújtás pillanatában is),de a jövőre nézve is fontos, hogy ne egy \"futottak\" még országként kezeljenek. Sajnos, a két hármas egység a nagyon népes, hihetetlenül erős és kiegyenlített mezőnyben nem tudott áttörést elérni, így a mezőny hátsó harmadában végzett. A nagykanizsai egységnek egyben ez volt a búcsúfellépése, ebben az összeállításban nem folytatják.Túl nagynak bizonyult most még a nyomás a fiatal női párosunknak is, de az itt szerzett tapasztalatokat egészen biztos kamatoztatni fogják a következő versenyeiken, hiszen még pályájuk kezdetén vannak. Izgatottan várjuk a jövő héten a 13-20-as kategóriában női párosunk, Stattner Noémi és Bernáth Dorina szereplését, nem titkolva, hogy őket is döntőbe várjuk!

Torna: Utánpótlás-érmek Cottbusból

Remekelt a férfi utánpótlás Németországban, legjobban Závory Szilárd teljesített, aki két szeren, ugráson és nyújtón is aranyérmet szerzett a cottbusi Wohnen Junorstrophy elnevezésű viadalon, egyéni összetettben pedig a második helyen fejezte be a nemzetközi versenyt.

A hétvége a magyar utánpótlás tornászok számára sem telt eseménytelenül, ugyanis a fiúk egy nagy múltra visszatekintő megmérettetésen vettek részt Cottbusban. A magyarok a Závory Szilárd, Molnár Botond, Juhász Balázs, Mentovai István összeállításban utaztak ki Németországba. A viadal jelentőségét jól mutatja, hogy Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány helyszíni beszámolója szerint a sok résztvevő nemzet miatt a szervezők úgy határoztak: minden ország szerenként csak 1-1 tornászt indíthat. A mieink az egyéni összetettben is jól szerepeltek, itt Závory Szilárd (77.80) második lett; Mentovai István (74.20) ötödik; míg Juhász Balázs (72.35) kilencedik helyen zárt. A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Molnár Botond az utolsó edzésen megsérült, így végül csak négy szeren indult egyéni összetettben.

A szerenkénti finálékban is jól teljesített a magyar együttes. Nyújtón Závory Szilárd nyakába került az aranyérem (12,45). A KSI SE sportolója ugráson sem talált legyőzőre (13.60), a második helyen szintén magyar tornász, Mentovai István végzett (13,525).

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: Ez a mostani egy nagyon nívós nemzetközi verseny volt. Örülök annak, hogy részt vehettünk a megmérettetésen, jól szerepeltek a srácok, egyedül Molnár Botond sérülését sajnálom. Sok nemzet volt, azt gondolom, hogy jó állomása volt ez a felkészülésnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. szeptember 26.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés