Akrobatikus torna Eb: Megkezdődött a kontinensviadal

Két dinamikus és egy statikus gyakorlat bemutatásával megkezdték szereplésüket a magyar akrobatikus tornászok, a Pesaróban zajló Age Group Európa-bajnokságon – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.A selejtezők második napján már a magyar egységek is bemutatkoztak a kontinensviadalon. A 11-17 éves női párosok között a BIAC-on is érmet szerző Vass-Kovács Kamilla és Lovász Eszter indult. A lányok dinamikus gyakorlatukat mutatták be, amelyre 24.550 pontot kaptak, a jelenlegi rangsor szerint a 16. helyen állnak. A páros vasárnap mutatja be statikus gyakorlatát.

Ugyanebben a korosztályban a női csoportban a Horváth Dorottya, Lukácsi Lili, Németh Rozália trió statikus gyakorlatára 25.500 pontot kapott, amellyel jelenleg a 21. A másik csapat (Boross Nóra, Budai Anna, Deák Viktória) 24.500 ponttal a 27. pozíciót foglalja el jelenleg.

A mieink számára az első versenynap a világbajnokságon is szereplő, a budapesti Acro Cupon aranyérmet szerző Nyári Zsolt, Király Jázmin kettősnek sikerült. A 12-19 évesek vegyes párosok versenyében 26.100 ponttal (statikus gyakorlat) a 10, helyről várja a folytatást.

Vincze Gábor, szakági vezető, akrobatikus torna: A 12-19-es vegyes párosunk Nyári Zsolt és Király Jázmin a 10. helyen várja a folytatást, így reális esélye van a döntőbe jutásra, ez nagy dolog lenne. A 11-17-es egységek közül Lukácsi Lili, Németh Rozi és Hotváth Dorottya hármasnak van matematikai esélye a bejutásra, a többiek a középmezőnybe várhatóak.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. szeptember 25.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés