Szombattól metrópótló autóbuszok közlekednek Kőbánya-Kispest és Göncz Árpád városközpont között

Július 24-től négy héten át az M3-as metró szerelvényei a hét minden napján csak Újpest-Központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótló buszokkal lehet utazni – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a BKK közleményéből.Amint arról a BKK korábban már hírt adott, július 24-től, szombattól augusztus 22-ig, vasárnapig a metró helyett a déli és a belvárosi szakaszon pótló busz jár:

• Az M3-as pótló busz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében közlekedik.

• Az M3E pótló busz csak hétköznapokon csúcsidőben jár a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé a Népliget érintése nélkül.

A pótló buszok rendkívül sűrűn, 1 percnél is gyakrabban indulnak, a pótlásban pedig több mint 100 csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt.

A BKK a felújítás e szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Július 24-től augusztus 22-ig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy- és bérlet-automaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont. Az értékesítési helyszínekről részletesen a BKK Pontkeresőjében, a bkk.hu/pontkereso oldalon lehet tájékozódni. Emellett könnyedén és gyorsan elérhetők a különböző típusú mobiljegyek is, melyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon olvashatnak többet.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Változások a közúti közlekedésben

A pótló buszok megbízható, zavarmentes közlekedésének biztosítása érdekében a Váci út és az Üllői út érintett szakaszain újra buszsávokat jelöltek ki.

A Váci úton és Róbert Károly körúton közlekedőket érintő korlátozások:

• A Váci úton – a városból kifelé vezető irányban – a jelenlegi buszsávot meghosszabbítják egészen a Róbert Károly körút térségéig, a Déryné közig.

• A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a szélső forgalmi sáv szintén már a Róbert Károly körút térségétől, a Zsilip utcától buszsáv lesz.

• A Göncz Árpád városközpontnál, a Róbert Károly körúton a Teve utcai csomópontnál - az Árpád híd felől érkezőknek - sem balra a Teve utcába, sem visszafordulni az Árpád híd irányába nem lehet, egyéb forgalmi irányoknál pedig sávelhúzásokra kell számítani.

• A Róbert Károly körúton a Váci úti kereszteződésnél az Árpád híd irányában csak a belső sávból érhető el a belváros és a Kacsóh Pongrác út.

Az Üllői úton és Vak Bottyán utcában közlekedőket érintő változások:

• Az Üllői úton, a népligeti Borbás Vince sétány és a Kőér utca között mindkét irányban buszsáv lesz a szélső forgalmi sávokból.

• A Vak Bottyán utcát a Ferihegyi Repülőtérre vezető út és a Lehel utca között lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

A pótló buszok közlekedését segítő buszsávok és egyéb forgalomtechnikai elemek e hét szombatig folyamatosan kerülnek kialakításra, az érintett helyszíneken ezért időszakos korlátozásokra kell számítani, kérjük az autósok különös figyelmét és türelmét!

Az M3-as metróvonal felújításáról bővebb információkat a BKK weboldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon találhatnak.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. július 23.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés