Aerobik: Magyar Kupa a vb jegyében

A hétvégén a nyíregyházi Continental Aréna ad otthont az idei első hazai aerobik versenynek, a Magyar Kupának, amelyen a május végi világbajnokságon résztvevő egységek szerepelnek ugyan, de számunkra ellenőrző viadal lesz a kétnapos megmérettetés –értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.Varga-Réfi Eszter, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagja elmondta, a viadalt szigorú biztonsági intézkedések mellett tartják meg: tesztelik a bírókat, külön etaponként engedik a be a versenyzőket a pódiumra, a nézők pedig védettségi igazolvány ellenében, maszkban, egymástól távol foglalhatnak helyet. A szombati versenynapon Challenge kategóriában minden korosztály bemutatkozik, vasárnap pedig a világbajnokságon induló felnőtt és utánpótlás egységek, köztük az Európa-bajnok Bali Dániel-Mazács Fanni vegyespáros adják elő gyakorlataikat egy külön versenyrészben. Ezt követően kezdődik a Magyar Kupa-forduló, amelyen az előzetes várakozás szerint a teljes mezőny csaknem háromnegyede részt vesz majd.

Varga-Réfi Eszter, aerobik szakág vezetőségi tagja: Az, hogy egyáltalán végre versenyezhetnek a sportolók mindenképpen örömteli, még ha ilyen körülmények között is. Ez egy felkészüli viadal azok számára, akik részt vesznek a hamarosan kezdődő felnőtt és utánpótlás világbajnokságokon. Az elmúlt két év mindenki számára nehéz volt, nekünk is 2019 nyara óta nem volt nagy nemzetközi viadal és a hazai versenynaptárt is megtépázta a Covid. A Magyar Kupa-fordulóban a hazai mezőny nagy része ott lesz, a lényeg, hogy végre versenyen szerepelhetnek az aerobikosok.

Objektív Hírügynökség, 2021. május 12.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés