Átadták a legújabb CAF-villamost

A Budapesti Közlekedési Központ átvette a következő CAF-villamost. Idén ez volt a hetedik, az új járművek érkezése azonban továbbra sem áll le, folytatódik a járműpark fejlesztés – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.Ismét alacsonypadlós villamossal bővült a budapesti közlekedés: újabb spanyol gyártmányú CAF-villamos kezdte meg a munkáját Budapesten, amellyel a 17-es és a 19-es vonalakon közlekedők utazhatnak. Az elmúlt években indított jelentős járműpark fejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán. A fejlesztés egyik zászlóshajójának a CAF-villamosok számítanak, amelyek a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – fokozzák a Budapesten utazók komfortérzetét.

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütemének köszönhetően az előző évben 14 vadonatúj CAF-villamost adtak át és helyeztek forgalomba. Az idei év első negyedében hét új szerelvény kezdhette meg a munkáját. Ebben az évben még további öt új szerelvény érkezik.

A „Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013)” a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17.699.115.044 forint.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. április 30.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés