Járványvédelmi intézkedések a villamosokon

Az autó- és trolibuszok első üléssorainak múlt heti lezárása után a TW6000-es, Hannoveri villamosok első üléseit is elkordonozzák a járványügyi intézkedések részeként – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a BKV Zrt. közleményéből.Mivel a Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke lezárása teljes mértékben nem megoldható, ezeken a járműveken – az autó- és trolibuszokhoz hasonlóan – március 17-től átmenetileg szalaggal kordonozzák el a vezetőfülke közvetlen közelében található első üléseket.

A Hannoveri villamosokon bevezetett lezáráson kívül összes villamos járművön a vezetőállás hátfalára kiragasztott matrica segítségével is kérik az utasokat, hogy kerüljék a vezetőfülke közvetlen közelében való tartózkodást.

A villamosok a megállóhelyekre érkezve az utastér jobb szellőzése érdekében le-, illetve felszálló utas esetén összes ajtajukat kinyitják.

A járművezetők egészségének megóvása és ezáltal a közösségi közlekedési szolgáltatás zökkenőmentes fenntartása mindannyiunk, a főváros összes közlekedőjének közös érdeke. Az utasok türelmét és megértését kérik az ideiglenesen bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban! Kérik, a megfelelő távolságtartással és a maszkviselési kötelezettség betartásával mindenki segítse a járvány legyőzését!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2021. március 16.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés