Torna Eb: Szombaton indul a férfi csapat

Elkészült a magyar tornászválogatott pontos menetrendje a mersini torna Európa-bajnokságra, amely szerint a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid (itthon maradó tartalék Csorvási Soma) összeállítású felnőtt csapat a junior válogatottal közösen december 5-én, 09:20 órakor indul repülővel Budapestről, Isztambulon át Adana városáig. Ott a szervezők által biztosított buszra szállnak a mieink, és 1 órás utat tesznek meg a kontinensviadalnak otthont adó Mersin városáig – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapattól.A törökországi Eb-n a ritmikus gimnasztika kontinensviadalhoz hasonlóan nagyon szigorú szabályok vannak érvényben a pandémia miatt, így a résztvevő tornászoknak és a delegáció valamennyi tagjának egy legkésőbb 72 órán belül produkált negatív PCR-teszteredménnyel kell megérkeznie a verseny helyszínére, ahol újabb teszt vár rájuk. Ha bárki pozitív eredményt produkál, egy - a szervezők által biztosított- kiürített kollégiumban kerül elkülönítésre.

A felnőtt és junior válogatottnak a Magyar Torna Szövetség már kiosztotta a maszkokat, kesztyűket és a fertőtlenítőszereket. A csapat az ötcsillagos Hilton szállodában lesz elszállásolva a viadal ideje alatt, az étkezésre is itt kerül sor, az edzésekre és a versenyekre való eljutást a szervezők biztosítják a lehető legszigorúbb biztonsági intézkedések alkalmazásával.

Ami a versenyprogramot illeti, a kontinensviadalon 18 ország sportolói vesznek részt. Az érkezés másnapján, vagyis december 6-án 15 órától a magyaroknak már edzése lesz.

A felnőttek menetrendjét tekintve csapatverseny is lesz, ahol a selejtezőben öt sportolóból négy mehet fel a szerre, és a három legjobb eredmény számít. A csapatverseny hatos döntőjében öt tornászból három léphet a szerekhez, és mind a három eredmény számít. A felnőtt csapatverseny selejtezője egyben kvalifikáció a 8 fős szerenkénti finálékba, ahova országonként két tornász juthat be. A magyar felnőtt válogatott egyébként az utolsó csoportban szerepel, talajjal kezd, a csoportban még két egyéni versenyzővel vannak együtt, akik a mieink előtt mutatják be gyakorlataikat, őket követik Vecsernyésék, minden szeren időt kapva a melegítésre. A felnőtt férfiak számára az Európa-bajnokságon csapatversenyben és szerenként hirdetnek eredményt.

Altorjai Sándor, csapatvezető: Szigorú biztonsági előírások mellett rendezik az Európa-bajnokságot, természetesen mi is igyekszünk mindent megtenni a versenyzők biztonságáért, egészségéért. Már sok mindent kiosztottunk számukra, és felhívtuk a figyelmet a biztonsági szabályok betartására, de további fertőtlenítőszereket, maszkot, kesztyűt és gyorsteszteket is viszünk magunkkal, hiszen ezzel folyamatosan tudjuk ellenőrizni tornászaink állapotát. Természetesen mindenkinek mindenhol maszkot kell viselnie, kivéve a versenyzőknek az edzésen és a versenyen. Külön érdekesség, hogy a kiírás szerint a tornászoknak minden szerfogás előtt és után a már magnéziás kezüket fertőtleníteni kell, ezzel egyébként a teljes szakma nem ért egyet, ugyanis ebben az esetben szinte lehetetlenné válik a gyakorlatok kivitelezése, kezük lecsúszhat a szerről. Kíváncsi vagyok, ezzel kapcsolatban milyen döntés születik majd a helyszínen. A biztonság érdekében egyébként könnyen lehet, hogy még az orientációs értekezletet is online tartják. Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a magyar delegációból mindenki önkéntes nyilatkozatot töltött ki részvételi szándékával kapcsolatban, és a 18 év alattiaknál természetesen szülői hozzájárulást is kértünk.

Részletes program, helyi idő szerint:

December 5. – Indulás 9.20, Liszt Ferenc repülőtér

December 7. - Pódium edzés (junior) 10:30-19:00 (magyarok 13.30-16.00, 2. csoport)

December 8. - Pódium edzés (felnőtt) 10:30-19:00 (magyarok 16.30-19.00, 3. csoport)

December 9. - Selejtezők (junior) 10:00-20:45 (magyarok 14.00-16.45, 2. csoport)

December 10. - Selejtezők (felnőtt) 10:00-20:45 (magyarok 18.00-20.45, 3. csoport)

December 11. - Egyéni összetett döntő (junior) 12:00-14:50

December 12. - Csapat döntő (felnőtt) 15:00-17:30

December 13. - Szerenkénti döntő (junior) 10:00-12:30

Szerenkénti döntő (felnőtt) 15:00-18:45

December 14. – Érkezés: 19.25, Liszt Ferenc repülőtér

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2020. december 2.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés