Cigi a fékek levegőtartályaiban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy szerb autóbusz ellenőrzésekor 850 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.A pénzügyőrök egy Szerbiából Ausztriába tartó menetrendszerinti buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és az utasok nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a fékek levegőtartályaiban mozgatás nyomaira lettek figyelmesek. A gyanús tartályokat kikötötték, majd felnyitották és azt látták, hogy azokat házilag átalakították. A rejtekhelyről, összesen 850 doboz Chesterfield márkájú, adózatlan cigaretta került elő. A cigarettát az egyik sofőr magáénak vallotta.

A több mint másfélmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A hárommillió forintot meghaladó bírság kiszabása mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a járművezetővel szemben feljelentést tettek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2020. szeptember 14.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés