Csak a tanúkihallgatáson derült ki egy másik bűncselekmény

Először lopás miatt indult büntetőeljárás, majd a sértett a kihallgatásán mesélt megtámadásáról is a tiszakécskei rendőröknek, akik elfogták a gyanúsítottat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Egy 17 éves helyi fiatalkorútól 2020. május 8-án két ismerőse - miután megtudták, hogy közel 60 ezer forint van nála - az egyik tiszakécskei sörözőben elkérték pénzét. Ezután a 21 és 22 éves férfiak a pénzzel együtt elhagyták a vendéglátóhelyet. A sértett feljelentést tett az ügyben a rendőrőrsön.

Két nappal később az egyik helyi dohánybolt mellett a 17 éves fiatalhoz odafutott 21 éves ismerőse - aki társával elvitte pénzét - és váratlanul többször megrúgta. Ezt követően azt mondta neki, hogy három nap alatt szedjen össze pénzt, mert miatta rúgták ki a munkahelyéről.

Ezt követően még egyszer megrúgta, és közben azt mondta, hogy vegyen neki ételt, mert két napja nem evett. A sértett nem akart semmit sem adni, ekkor a támadó - miközben ismét megrúgta - a zsebei kiürítésére szólította fel. Ekkor onnan a földre esett a pénze, amit a 21 éves férfi felvett, és eltette, majd elment a helyszínről.

A sértett a május 8-án történt eset tanúkihallgatásán mondta csak el azt a nyomozónak, hogy két nappal később mit tett vele 21 éves ismerőse.

A tiszakécskei rendőrök kifosztás gyanúja miatt elfogták és őrizetbe vették a 21 éves férfit. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza

- az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as krízisvonalát, vagy

- Áldozatsegítő Szolgálat (telefonos elérhetősége: +36-80-225-225, amely éjjel-nappal hívható), e-mail: igazsagugyiinformaciok.kormany.hu/aldozatsegito-szolgalat

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

Objektív Hírügynökség, 2020. május 28.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés