Új pszichoaktív anyagot árult

A kalocsai rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás dacára továbbra is drogot árult otthonában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.A Kalocsa Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves kalocsai lakos ellen.

A fiatal a gyanú szerint 2019 nyarától kezdődően herbál és kristály fantázianevű dizájner drogot értékesített rendszeresen városszerte. A férfit a nyomozók még 2020 februárjában gyanúsítottként hallgatták ki, illetve tőle több csomag, új pszichoaktív anyagnak minősülő drogot foglaltak le.

Az eljárás a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett folytatódott, azonban időközben kiderült, hogy az elkövető nem hagyott fel korábbi tevékenységével: újabb kábító hatású anyagot szerzett be, és folytatta az értékesítést. A nyomozók a fiatalt egy ismételt, eredményes kutatást követően 2020. május 27-én reggel – a bűnismétlésre tekintettel – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Objektív Hírügynökség, 2020. május 28.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés