Régészeti leletet árult

Egy 23 éves férfi interneten kínálta eladásra a kulturális örökség körébe tartozó tárgyat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.A Szécsényi Rendőrkapitányság védett kulturális javakkal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 23 éves helyi lakos ellen.

A férfi 2019. november közepén az egyik közösségi média oldalán Nógrád megyéből származó régészeti leletet kínált eladásra. A hatóság tagjai a nyomozás során szakértők bevonásával megállapították, hogy az agyag edény a jogszabály értelmében a kulturális, azon belül a régészeti örökség körébe tartozik, és a férfi anélkül kínálta a tárgyat megvételre, hogy erre a jogszabályban előírt előzetes hozzájárulással rendelkezett volna.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a tárgyat lefoglalták, majd az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek továbbították.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2020. március 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés