Akrobatikus torna: Az országos bajnoki cím a tét

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont az akrobatikus tornászok legnívósabb hazai megmérettetésének, az országos bajnokságnak, amely november 30-án, szombaton 10:00 órakor kezdődik. A megmérettetésen az Európa-bajnokságon döntős felnőtt és junior egységek is szerepelnek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A felnőtteknél ott lesz a vegyespáros kategóriában Eb-n nyolcadik Alton Sophie (18) és Nagy Patrik (19). A junioroknál pedig a szintén nyolcadikként végző Horváth Eliza (18) Kutasi Vivi (18) és Vincze Zita (14) összeállítású hármas.

Vincze Gábor az akrobatikus torna szakágvezetőjének tájékoztatása szerint az idei esztendőben nyolc pontszerző viadalt szervezett a hazai szakszövetség, amelyek eredményei alapján lehetett kvalifikálni az ob-re. Hozzátette, ez a legjelentősebb honi verseny az évben, ugyanis ez alapján hirdetik ki az országos bajnokokat. Az akrobatikus torna szakág számára ezzel a viadallal zárul az idei esztendő.

Vincze Gábor, akrobatikus torna szakágvezető: Az országos bajnokság egy elit verseny, amelyen a hazai sportág legjobbjai vehetnek részt. Ehhez mérten a sportolók száma kisebb, mint például egy nemzetközi viadalon, de így is 150 tornász és 61 egység szerepel majd szombaton. Bízom benne, hogy jól sikerül az ob, hiszen ezzel a viadallal zárul a 2019-es év.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. november 28.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés