109 millió forintot érő droggal utaztak

Több mint negyvenhárom kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai egy szerb autóbusz ellenőrzésekor Röszkén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.A busz két sofőrje és az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. A félreállított jármű csomagterének felnyitásakor a NAV munkatársai átható, jellegzetes illatra lettek figyelmesek. Rövid kutatás után a szag forrására is fény derült. Négy bőröndből, több mint 43 kilogramm növényi törmelék került elő, amire a kannabisz-teszt pozitívan reagált.

A poggyászok tulajdonosai a kábítószergyanús anyagot magukénak vallották.

A NAV munkatársai a mintegy 109 millió forint feketepiaci értéket meghaladó kábítószergyanús anyagot, valamint a két utast feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. november 26.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés