Szeretet, gondoskodás, összefogás a gyerekekért

Karácsony ünnepére készülve idén is ajándékcsomagokat gyűjtenek a tűzoltók az állami gondozásban részesülő gyerekeknek. A Karácsonyi Mosolygyárban a gyerekek személyre szóló kívánságait szeretnék teljesíteni, a kezdeményezéshez december elsejéig lehet csatlakozni – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.A Karácsonyi Mosolygyár lényege, hogy a Fejér megyében élő, állami gondozásban részesülő gyerekek leírják kívánságukat maximum négyezer forint értékben, és ezt a gyermekvédelmi központ munkatársai összegyűjtik. Ezeket a kéréseket a tűzoltók megkapják, és a Karácsonyi Mosolygyárhoz csatlakozott emberek között szétosztják, majd közösen próbálják a lehető legtöbb kívánságot teljesíteni. Az így elkészült ajándékcsomagokat az elmúlt évhez hasonlóan a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári tűzoltóságon gyűjtik össze december 17-ig, és a tűzoltók még karácsony előtt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központba szállítják. Egy-egy kívánságért a pusztaszabolcsi tűzoltóságon (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2 – Fehér épület), vagy a mosolygyár facebook oldalán, a Karácsonyi Ajándékozás Tűzoltókkal elnevezésű csoportban lehet jelentkezni. (https://www.facebook.com/groups/452461855365016/)

2017-ben csaknem kétszázhatvan, tavaly már ennek dupláját, több mint ötszáz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére. Az elmúlt két esztendőben a feldíszített cipősdobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerültek sok-sok mosolyt, boldog pillanatokat szerezve a gyerekeknek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. november 8.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés