Balesetek az őszi utakon

Két autó is felborult Győr-Moson-Sopron megye útjain az elmúlt 24 órában. – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8418-as számú út 3+780. kilométerszelvényében, 2019. október 29-én 11 óra 27 perckor. Egy 53 éves téti férfi közlekedett személygépkocsival Koroncó felől, a 83-as számú főút irányába. Haladása során - eddig tisztázatlan okból - az úttestről lesodródva, előbb egy csatorna átjárónak, majd az árokfalnak ütközött, és hossztengelye körül átfordulva került nyugalmi helyzetbe. A baleset következtében a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a Hűtőház utcában, 2019. október 29-én 15 óra 35 perckor. Egy 33 éves felpéci férfi közlekedett személygépkocsival Győrszentiván felől, Győr irányába. Egy jobbra ívelő kanyarban – eddig tisztázatlan okból - elveszítette uralmát járműve felett, és előbb egy szemből érkező autónak ütközött, majd az úttesten továbbcsúszva a jobb oldali árokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A további balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

A megváltozott őszi időjárásra tekintettel, minden esetben az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!

Csúszóssá teheti az utakat a fákról lehulló levéltömeg, a felhordott sár, a reggeli fagyok és a lecsapódó köd, ezért javasolt a téli gumik használata.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására.

Objektív Hírügynökség, 2019. október 30.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés