RG-világbajnokság: Labdával kezdtek Pigniczkiék

A magyarok labdával mutatkoztak be a bakui ritmikus gimnasztika világbajnokságon, ahol az első nap után Pigniczki a 16. helyen áll ezzel a szerrel –értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A selejtezők első napjával kezdetét vette a 37. rg-világbajnokság, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. A bakui viadalon hétfőn és kedden a labda és a karika selejtezőit rendezik meg. A mieink közül Juhász Anna, valamint Pigniczki Fanni hétfőn labdával mutatta be gyakorlatát. Ez utóbbinak sikerült jobban, ugyanis a 2018-ban Eb-16. helyet szerzett sportoló 18.500 (nehézség 11, kivitel 7.500) ponttal a 16. az első selejtezőnap után. Juhász Anna 16.450 ponttal (nehézség 9.800, kivitel 6.650) pillanatnyilag a 31. Az egyéni összetettben - amelybe a hétfői karikaeredményeket is beszámítják - jelenleg Pigniczki 33., Juhász pedig a 61. helyet foglalja el. Magyarország az egyéni csapatversenyben a 24. helyen áll 34.950 ponttal.

Fontos megjegyezni, hogy ezek ideiglenes helyezések, ugyanis kedden a mezőny másik fele labdával mutatja be gyakorlatát, míg Pigniczkiék karikával szerepelnek, így két nap után alakul ki a két szer végleges eredménysora.

A ritmikus gimnasztika világbajnokság kedden a selejtezők második napjával folytatódik.

Részletes program, olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokság, Baku:

Szeptember 17., kedd: egyéni selejtező 2. nap (karika, labda).

Szeptember 18., szerda: egyéni selejtező 3. nap (szalag, buzogány).

Szeptember 19., csütörtök: egyéni selejtező 4. nap (szalag, buzogány).

Szeptember 20., péntek: egyéni-összetett döntő.

Szeptember 21., szombat: együttes kéziszer csapat selejtező (5 labda; 3 karika+2 pár buzogány).

Szeptember 22., vasárnap: együttes kéziszer csapat döntők (5 labda; 3 karika+2 pár buzogány).

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. szeptember 17.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés