Rendőrök nyeregben

A lovas rendőr az állat segítségével olyan területekre is eljut, ahová gyalogszerrel vagy gépkocsival nehezebb lenne. Feltűnik a főváros zöldövezeteiben, parkjaiban, vigyáz a tanyavilágban élőkre, akik különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Óvja a mezőgazdasági területeket vagy az erdőket a termény- és fatolvajoktól, környezetszennyezőktől. Védi a határt, biztosítja a nagyobb sport-, kulturális vagy tömegrendezvényeket, és díszeleg az állami ünnepségeken. Bemutatókat tart, őrzi a magyar lovas hagyományokat.

Mindezért nagyon sokat dolgozik, mert tudja: ezzel a munkával jó lóra tett. Pedig tényleg van munka elég, mert itt nem igaz a mondás: ha ló nincs, szamár is jó. Sajnos nem jó. Itt csak a kitűnően tartott, szakszerűen és okosan felkészített ló teszi jól a dolgát. Aki (bátran mondhatjuk: aki) azért nem feltétlenül annyit dolgozik, mint egy ló, mert a Készenléti -Rendőrség lovas alosztályának munkatársai nem esnek át a ló túlsó oldalára. Pontosan tudják, mennyit és hogyan kell a lóval dolgozni, hogy – bár négy lába van – mégse botoljon meg soha. És ha a munka, az állat szeretete, na meg a szaktudás összeadódik, akkor a lovas rendőrök nyeregben érezhetik magukat. Díszeleghetnek, vagy üldözhetik a lókötőket.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. szeptember 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés