Magyar János az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság győztese

Magyar János 2017 után újra az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság győztese lett. A többszörös forma autós bajnok élete egyik legnehezebb szezonján van túl – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.Hungaroring, Red Bull Ring, Slovakiaring és Brno. Magyar János tavaly egy technikai hiba miatt az egyik versenyen nem tudott célba érni. Ez meg is pecsételte a sorsát, és a bajnokság második helyén zárta az FIA Közép-európai Zóna Bajnokságot, így még nagyobb elszántsággal vágott neki az idei szezonnak. Az év első hétvégéjén a Hungaroringen kiderült, hogy Jani kategóriájába soroltak egy 2018-as versenyautót, amivel tavaly még az F3 Európa bajnokságban versenyeztek. Az őrbottyáni versenyző nem lepődött meg, és mindenkinek meglepetést okozva felvette a harcot Paolo Brajnikkal és már az első versenyen megverte…

\"Nagyon jó érzés újra bajnoknak lenni. Már a szezon kezdete óta Paolo Brajnikkal csatáztam. Minden pályán ezredek döntöttek a pole pozícióról, illetve a versenyben az első helyért küzdöttem ellene, majd ezt az egész szezon folyamán végig hoztam, és itt Brnóban sikerült ezt a bajnokságot megnyernem. Nagyon erős volt ez a szezon. Volt olyan verseny, ahol több, mint 30 fős mezőnnyel vágtunk neki a hétvégének. Új, erős autók is csatlakoztak idén a sorozathoz, azt sem tudtuk, hogy mire képesek, de felvettük a kesztyűt és megküzdöttünk velük. \"- fogalmazott Magyar János.

A brnói hétvégével az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság a végéhez ért, de az évnek még mindig nincs vége: Magyar János 2019-ben az FIA CEZ mellett az ESET V4 Cup-ban is részt vesz, aminek még van egy hétvégéje október 11-13 között a Hungaroringen.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. szeptember 9.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés