Embercsempész áll bíróság elé

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya büntetőeljárást folytatott embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 32 éves szerb férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen 2019. február 28-án éjszaka egy szerb honosságú jármű vezetője és utasa jelentkezett belépésre. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az utas által sajátjaként átadott görög útlevél más nevére szólt. Az iráni férfinak a sofőr nyújtott segítséget a szerb-magyar határ illegális átlépésében.

Az embercsempészés bűntettével gyanúsított – jelenleg szabadlábon védekező – férfi ügyében a főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. augusztus 10.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés