Fekete hétvége Tolnában

Nem telt el halálos és sérüléses baleset nélkül az ünnep a megyében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.Tolna megyében az elmúlt négy napban egy halálos kimenetelű és három sérüléses baleset történt, melyben összesen hatan – négyen súlyosan, ketten könnyebben – sérültek meg.

Péntek délután közlekedett egy kerékpáros Őcsényben az általa hajtott kerékpárral Szekszárd irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban elő akarta segíteni egy gépkocsi előrehaladását, ezért szorosan az úttest jobb szélére húzódott. A kerékpár első kereke lecsúszott az úttestről a 10 centiméter szintkülönbséggel lejjebb lévő útpadkára, ekkor a kerékpáros elveszítette uralmát a járműve felett, és elesett. A biciklis súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy motorkerékpáros közlekedett 2019. április 20-án a délutáni órákban az 56-os főúton Mohács irányába. A 27-es kilométerszelvény közelében egy emelkedő tetején lévő balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és letért az úttest jobb oldalán lévő füves útpadkára, majd belehajtott az ott lévő vízelvezető árokba, és elesett. A motorkerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett. Egy Toyota típusú személygépkocsi közlekedett az M6-os autópályán Szekszárd irányába 2019. április 20-án délután négy óra körül, amikor érintőlegesen nekiütközött a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak. A jármű vezetője ekkor elveszítette uralmát a járműve felett, megpördült az úton, majd a külső szalagkorlátot átszakítva az úttest melletti vízelvezető árokban állt meg. A balesetben négyen sérültek meg. A kettő súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, a másik kettő személy az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. Halálos baleset történt 2019. április 22-én a kora reggeli órákban Nagydorog térségében a 63-as számú főúton. Egy Mazda típusú terepjáró vezetője Kajdacs felől Nagydorog irányába közlekedett, amikor a 23-as kilométerszelvény közelében ismeretlen okból járművével áttért a menetiránya szerinti baloldalra és az ott lévő vízelvezető árokba borult. A 42 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A hétvégén további 13 anyagi káros baleset is volt Tolnában. A megyei rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy kipihenten induljanak útnak. Közlekedjenek megfelelő körültekintéssel és sebességgel, a szabályok betartásával, … hogy mindenki hazaérjen!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. április 23.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés