Átalakított járműbe cigarettát, párnahuzatba dohányt rejtettek Röszkén

A NAV munkatársai egy szerb autó ellenőrzésekor 1 895 doboz adózatlan cigarettát, míg egy német kocsi vizsgálatánál 5 200 gramm fogyasztási dohányt találtak Röszkén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.A szerb sofőr úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes ellenőrzés mellett döntöttek. A tételes vizsgálaton, a gépkocsi házilag átalakított taposórekeszeiből és az ülések alatti részekből, összesen 1 895 doboz különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő, amit a sofőr magáénak vallott.

Fennakadt az ellenőrzésen annak a német autónak a magyar sofőrje és utasa is, akik a pénzügyőrök kérdésére 40-40 szál cigarettát jelentettek be. A jármű és a csomagok átvizsgálásakor azonban a kézitáskákból, ruhadarabok közé rejtve, valamint a hátsó ülésen heverő két párnahuzatból összesen 5 200 gramm fogyasztási dohányt pakoltak ki a pénzügyőrök. Az elrejtett füstölnivalót a sofőr magáénak vallott.

A 2,5 millió forint értékű cigaretta és több százezer forint értékű dohányszállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett összesen 5,5 millió forint bírságot is kiszabtak. A német autó magyar sofőrje a ráeső, megközelítőleg félmillió forintos bírságot a helyszínen megfizette.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. április 3.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés