Torna: Böczögőék hetedikek

A németországi Stuttgartban a hétvégén került sor a Team Challenge 2019 elnevezésű csapatversenyre, ahol a Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka összeállítású együttes az előkelő hetedik helyen végzett – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.Draskóczy Imre szövetségi kapitány helyszíni tájékoztatása szerint már a csapat megérkezése sem volt zökkenőmentes, ugyanis Düsseldorfban lekésték a csatlakozást, e miatt nem tudtak csütörtökön úgy edzeni, ahogyan tervezték. Hozzátette, ez egy felkészülési verseny volt, főként a fiataloknak szeretett volna lehetőséget adni a bizonyításra. A mieink gerendán kezdtek, ahol rontottak, így ez rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére, ezzel együtt az ugrás és a felemáskorlát kiemelkedő volt.

A megmérettetésen a szereken négy tornász mutatta be gyakorlatát, ezek közül pedig a legjobb három számított, így alakult ki az eredmény, a szombati fináléba pedig legjobb négy nemzet tornászai kerültek be. A mieink 147.250 pontot gyűjtöttek, ami a hetedik pozíció megszerzéséhez volt elegendő.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: Ez a verseny egy felkészülési viadal volt. Előzetesen azt tűztük ki célul, hogy teszteljük versenyhelyzetben a fiatalokat, emiatt szereket vettem el idősebb versenyzőktől, Makra Noémi például talajon, Böczögő Dorina pedig gerendán nem indult. Ugráson biztató volt minden tornászunk, illetve kiemelném Schermann Bianka felemáskorlát gyakorlatát, ami nagyon jól sikerült, de tulajdonképpen az egész csapat jó volt korláton. Azt azért el kell mondanom, hogy nagyon hiányzott Kovács Zsófi, aki vasárnap ugyanitt az egyéni összetett Világkupán szerepel, illetve a fiatalok közül Székely Zója és Bácskay Csenge is, ők már útban vannak a dohai Világkupára. Velük a döntőt is megcélozhattuk volna. Ami mindenképpen fontos: több versenyen kell indulni a jövőben, hogy téthelyzetben is megméressék magukat tornászaink, és újra meg kell tanulni a gerendán való kezdést.

Eredmények; Team Challenge 2019; selejtező:

1. Brazília - 160.400 pont

2. Oroszország - 159.250

3. Franciaország – 154.550

7. Magyarország - 147.250 (Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka)

Torna: Vecsernyés jó gyakorlata sem ért döntőt

Az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid a 12. helyen végzett a tornászok bakui Világkupáján nyújtón.

Az idei Világkupa-sorozat második állomásán, Azerbajdzsán fővárosában szerepelt Vecsernyés Dávid, a BHSE válogatott tornásza ezúttal is egy szeren, nyújtón indult. Kelemen Zoltán vezetőedző helyszíni tájékoztatása szerint igencsak erős mezőny jött össze. Tanítványa jól tornázott, bár kisebb technikai, kiviteli hibái voltak, de ezúttal ez nem fért bele. Vecsernyés a selejtezőben 13.366 pontot kapott gyakorlatára, ami ezúttal nem volt elegendő arra, hogy bekerüljön a március 17-i döntőbe. Az Eb-bronzérmes sportoló edzőjével, Kelemen Zoltánnal együtt utazik tovább a Vk következő helyszínére, Dohába.

Kelemen Zoltán, vezetőedző, BHSE: Dávid a múlt heti OB után másodszorra csinálta meg új gyakorlatát, ami dicséretes az utazási problémák fényében. Kisebb technikai, kiviteli hibák voltak ugyan, ezzel együtt úgy érzem, egy kicsit sokat vontak le tőle. Ugyanakkor hozzá kell legyem, hogy „Vecsi” jól van, folytatjuk tovább a menetelést.

Eredmények; Világkupa, Baku, nyújtó selejtező:

1. Hidetaka Miyachi (japán) – 14.566 pont

2. Tin Srbic (horvát) – 14.400

3. Mitchell Morgans (ausztrál) – 14.233

12. Vecsernyés Dávid – 13.366

Objektív Hírügynökség, 2019. március 15.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés