Ismét az ülések háttámláját tömték ki kábítószerrel

A pénzügyőrök megközelítőleg tizenegy kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban, Röszkén – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.A NAV munkatársai egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető sofőr úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával.

A pénzügyőrök elfogadták a nyilatkozatot, azonban kockázatelemzés alapján az autót félreállították tételes vizsgálatra. Az alaposabb ellenőrzésen felmerült a gyanú, hogy az ülések háttámlájába valamilyen illegális terméket rejtettek. Rövid szerelést követően a gyanú beigazolódott, a háttámlákból ugyanis 13 csomagban, összesen 10843 gramm növényi törmelék került elő, amire a cannabis-teszt pozitívan reagált.

A pénzügyőrök a több mint 21 millió forint fekete piaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2019. február 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés