Torna: Balázs Krisztián bronzérmet nyert nyújtón

A tornászok számára véget értek az ifjúsági olimpia küzdelmei. Az utolsó napon Balázs Krisztián két szeren volt érdekelt. Nyújtón a kimagasló harmadik hellyel, míg korláton a hetedik pozícióval gazdagodott – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Sajtócsapat.Utolsó napjához érkezett a tornászok számára az Argentínában zajló ifjúsági olimpia. Az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián két fináléban is érdekelt volt. Először korláton szerepelt, 13.033 pontot kapott gyakorlatára, ez pedig a hetedik helyre volt elegendő.

A nyújtó döntője még ennél is jobban sikerült a fiatal tornásznak, aki 13.233 ponttal a harmadik helyet szerezte meg, így bronzérmet nyert. Ezzel a tornászok számára véget értek a játékok, a magyar csapat összesen négy éremmel gazdagodott.

Balázs Krisztián, tornász: Nagyon kemény volt hét napon keresztül versenyezni. Volt, hogy napi két alkalommal, két időpontban, a csarnokban órákig kellett várakozni a gyakorlat előtt. Volt is egy bokasérülésem, ami miatt végig fájt a bokám, meg persze az ellenfelek is mind kiváló tornászok voltak. De örülök, hogy sikerült végigcsinálni, ráadásul érmeket nyertem.

Nagy Zoltán, Balázs Krisztián edzője: Összességében nagyon elégedettek vagyunk az ifi olimpián elért eredményekkel. Krisztián két nagyon fontos érmet nyert egyéniben és egyet a csapatversenyben. Nagyszerű teljesítmény! Ebben az évben meg nem pihent, a kvalifikációról, az Eb-ről és most az olimpiáról is éremmel megyünk haza, ez óriási dolog számunkra. Nagyon büszke vagyok a tanítványomra!

Eredmények:

Ifjúsági olimpia, szerenkénti döntő, korlát:

1. Kitazono Takeru - 14.166

2. Yin Dehang - 13.800

3. Naidin Sergei - 13.633

7. Balázs Krisztián - 13.033

Ifjúsági olimpia, szerenkénti döntő, nyújtó:

1. Kitazono Takeru - 13.566

2. Soares Diogo - 13.266

3. Balázs Krisztián - 13.233

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. október 16.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés