Torna: Balázs és Bácskay az ifjúsági olimpián

A magyar tornászok, Bácskay Csenge és Balázs Krisztián megérkeztek az ifjúsági olimpia helyszínéül szolgáló Buenos Aires-be. Az argentin fővárosban az is kiderült, hogy milyen program szerint lépnek majd a szerekhez a versenyzők – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A magyar női mezőnyt a megmérettetésen a Postás SE fiatal kiválósága, Bácskay Csenge, míg a fiúkat az FTC-Telekom versenyzője Balázs Krisztián képviseli. Mindkét sportoló az összes szeren indul, ugyanis a szabályok értelmében, ha valamely szeren nem szerepelnek, úgy a szerenkénti döntőkben sem versenyezhetnek.

A program eltér a világversenyeken megszokottól, a selejtezőket mind a lányok, mind a fiúk számára négy napon keresztül rendezik, október 7-től 10-ig. Ezt követően zajlanak az egyéni összetett finálék. A szerenkénti döntők október 13-án, szombaton kezdődnek, és 15-én, hétfőn érnek véget.

Nagy Zoltán, Balázs Krisztián edzője: Nemrég érkeztünk meg, de az tisztán látszik, hogy erős a mezőny. Krisztián számára az a cél, hogy az összetett döntőbe bekerüljön, e mellett a korlát és a nyújtó döntőt várom még tőle. A talaj gyakorlata erős ugyan, de sok erős talajos van. Nagy dolog lenne, ha ez a négy döntő sikerülne, de akkor Krisztián tényleg a maximumot kihozta magából

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya: Abban reménykedem, hogy Csenge rontás nélkül fog tornászni, ez az egyik legfontosabb. Ha mindez megvalósul, akkor onnantól kezdve meglátjuk, hogy mindez mire lesz elegendő.

Az ifjúsági olimpia programja:

Október 7., vasárnap: egyéni selejtező, 1. nap – lányok, talaj (Bácskay Csenge); fiúk – lólengés, talaj (Balázs Krisztián).

Október 8., hétfő: egyéni selejtező, 2. nap – lányok, ugrás (Bácskay Csenge); fiúk – gyűrű, ugrás (Balázs Krisztián).

Október 9., kedd: egyéni selejtező, 3. nap – lányok, felemás korlát (Bácskay Csenge); fiúk – korlát (Balázs Krisztián).

Október 10., szerda: egyéni selejtező, 4. nap – lányok, gerenda (Bácskay Csenge); fiúk – nyújtó.

Október 11., csütörtök: egyéni összetett döntő – fiúk.

Október 12., péntek: egyéni összetett döntő – lányok.

Október 13., szombat: döntők, 1. nap – lányok: ugrás, felemás korlát; fiúk: talaj, lólengés.

Október 14., vasárnap: döntők, 2. nap – fiúk: gyűrű, ugrás

Október 15., hétfő: döntők, 3. nap – lányok: gerenda, talaj; fiúk: korlát, nyújtó.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. október 4.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés