Prolan OB: Böczögő és Kardos Botond az összetett bajnok

Teltház várta a versenyzőket a Magyar Torna Szövetség versenyén a Prolan Országos Bajnokságon. Ha mindez nem lett volna elég, az olimpiai bajnok Berki Krisztián is a helyszínen tekintette meg viadalt. A háromnapos megmérettetés első napján az egyéni összetett versenyt rendezték meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A nőknél az MTK Budapest tornásza Böczögő Dorina két szeren – ugráson és talajon – is a legjobb pontszámot kapta, így végül 50.900 ponttal az első helyet szerezte meg. Mögötte a Győri AC kiválósága Fehér Nóra (50.500) és a sérüléséből visszatérő, Európa bajnoki ezüstérmes Dunaferr SE tornásza Kovács Zsófia (48.500) zárt.

A férfiak mezőnyében a sérüléséből nemrég visszatért győri Kardos Botond (77.500) diadalmaskodott. Mögötte az FTC-Telekom két sportolója, az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Macleod Sheppard (77.000), valamint Babos Ádám (76.500) végzett.

A Prolan Országos Bajnokság szombaton illetve vasárnap a szerenkénti döntőkkel folytatódik. A finálék mindkét napon 10.30-kor kezdődnek a Tornacsarnokban.

Böczögő Dorina: Nagyon örülök annak, hogy sikerült a verseny, nem is kimondottan az első helynek, persze az is nagy dolog. Természetesen van min javítanom, ez pedig a gerenda. Ugyanis ez nem úgy megy, ahogy szeretném, ez betudható annak, hogy ez az utolsó szerünk, így addigra már fejben egy picit elfáradok, ezt a jövőben szeretném javítani.

Kardos Botond: Bevallom, a győzelem ellenére nem vagyok elégedett magammal, persze örülök a sikernek, de érzésem szerint sokat rontottam. Ez betudható annak, hogy ez volt az első versenyem amióta felépültem a sérülésemből. Ez meg is látszott, nem éreztem még a szereket, de úgy gondolom, amint visszarázódom, még jobban tudok majd teljesíteni.

Eredmények:

Felnőtt női egyéni összetett

1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 50.900 pont – edző: Draskóczy Imre

2. Fehér Nóra (Győri AC) 50.500

3. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 48.500

Felnőtt férfi egyéni összetett

1. Kardos Botond (Győri AC) 77.500 - edző Reszeli Péter

2. Ryan Macleod Sheppard (FTC-Telekom) 77.000

3. Babos Ádám (FTC-Telekom) 76.500

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. szeptember 14.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés