Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök

Az ittas járművezető nem csak a saját életét kockáztatja, hanem másokét is veszélybe sodorja! A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai úgynevezett finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Vásárosnaményban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.A rendőrök 736 járművezetőt ellenőriztek, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően két járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg eggyel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tíz járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, míg kisebb súlyú közlekedési szabályszegés elkövetése miatt további kilenc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, vagy figyelmeztetést alkalmaztak.

Szintén az ittas járművezetők kiszűrésére hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai is Nyíregyházán 2018. szeptember 11-én. A demonstratív ellenőrzés ideje alatt közel 100 járművezető közül ketten bizonyultak ittasnak. Ellenük közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérik, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. szeptember 14.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés