Ritmikus gimnasztika vb: a magyaroknak véget ért az egyéni verseny

Negyedik napjához érkezett a szófiai ritmikus gimnasztika világbajnokság. Szerdán illetve csütörtökön az egyéni indulók mutatták be szalag-és buzogánygyakorlatukat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.Szerdán a mezőny egyik fele Pigniczki Fannival és Juhász Annával szalaggyakorlatot adott elő, amivel a magyarok huszadik és huszonegyedik helyen álltak. Csütörtökön a többiek is szerepeltek ezzel a szerrel, így a mieink hátrébb kerültek a rangsorban, Pigniczki (13.825) a negyvennyolcadik, Juhász (13.800) az ötvenedik helyen végzett.

A magyar Rg-sekre csütörtökön a buzogány várt. Ez Juhász Annának sikerült jobban, ugyanis 14.900 ponttal a negyvenkettedik lett a 110 indulóból, Pigniczki 10.550 pontot ért el. Így az egyéni összetettben –ahol a legjobb három gyakorlat számít- 44.075 ponttal Pigniczki az 58. helyen végzett, míg Juhász 43.700 pontot elérve a 60. lett.

Csütörtökre kialakult az összetett csapatverseny végeredménye is, amelybe a legjobb tíz gyakorlat számított bele. A Juhász Anna - Pigniczki Fanni - Váray Míra alkotta magyar csapat 118.675 ponttal a huszonkettedik lett. Ezzel a magyar egyéni versenyzők szereplése befejeződött a világbajnokságon. Szombaton a magyar együttes kéziszer csapat mutatkozik be.

A ritmikus gimnasztika világbajnokság további programja:

Szeptember 14., péntek. Egyéni összetett döntő.

Szeptember 15., szombat. Együttes kéziszercsapat kvalifikáció és összetett, egyben olimpiai selejtező (Magyarország: Árkai Zsófia, Borsányi Patrícia, Földi Cintia, Kovács Jázmin, Németh Virág, Wehovszky Vivien).

Szeptember 16., vasárnap. Együttes kéziszercsapat, döntők.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. szeptember 13.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés