Torna: BHSE az élen a csb 1. fordulója után

Elindult a férfi felnőtt tornászok hazai versenyszezonja a férfi csapatbajnokság első fordulójával, amelyet a BHSE csapata nyert meg – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.A Magyar Torna Szövetség ezen a hétvégén rendezte meg a férfi felnőtt tornászok számára a csapatbajnokság első fordulóját. A megmérettetésnek a fővárosi Tornacsarnoka adott otthon.

A viadal első fordulójában a Szabó Nándor, Kardos Botond, Siket Olivér, Mészáros Krisztofer kvartett alkotta Győri AC végzett a harmadik helyen. Második lett a tavalyi győztes FTC Ybl Tervező együttese, amely végig szoros küzdelemben volt a végül győzedelmeskedő BHSE csapatával. A zöld-fehérek ezúttal az amerikai-magyar állampolgárságú, korábban már a magyar válogatottat is erősítő Ryan Sheppardel kiegészülve versenyeztek. Boncsér Krisztián mellett több még ifjúsági korú tornász is a szerekhez lépett, így Tomcsányi Benedek, Vízlendvai Máté és az a Balázs Krisztián is, aki egy hete a bakui ifjúsági olimpia kvalifikációs versenyén egyéni összetettben a harmadik helyen végzett

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a BHSE együttese állhatott. A Honvéd csapatában szerepelt többek között a portugál Világkupán aranyérmes Vecsernyés Dávid is. A BHSE mindössze egy tizeddel előzte meg a zöld-fehéreket, így a mindent eldöntő őszi második fordulóban kemény küzdelemre van kilátás.

Eredmények, férfi felnőtt CSB 1. forduló

1. BHSE - 232.450 – Kiss Balázs, Földes Márton, Vida Kornél, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid edző: Kelemen Zoltán és Fazakas Csaba

2. FTC Ybl Tervező – 232.350

3. Győri AC – 223.100

Vecsernyés Dávid, BHSE: Nagyon örülök ennek a szereplésnek. A csapattársaim is jól tornáztak. Úgy érzem, nagyon jó csapatunk van, jó közösséget alkotunk. Én magam három szeren indultam, a nyújtóval különösen elégedett vagyok, hiszen ugyanazt a gyakorlatot mutattam be, mint a koperi Világkupán. Ráadásul az edző véleménye szerint, és szerintem is jobban sikerült ezen a versenyen, mint a szlovén viadalon.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. június 30.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés