Tiszta szesz a gázpalackban, cigaretta a buszon, Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 45 liter tiszta szeszt, valamint 86 doboz adózatlan cigarettát találtak egy személyautóban és egy autóbuszban, Röszkén – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.A NAV munkatársai egy magyar Suzukit ellenőriztek Röszkén. A jármű sofőrje elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű és a csomagok tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartóból és a hátsó ülésről előkerült két gázpalackból, összesen 45 liter, 96 térfogatszázalékos tiszta szeszt engedtek le a pénzügyőrök.

Rövid idő elteltével, szintén Röszkén egy szerb autóbusz ellenőrzésekor találtak szabálytalanságot a NAV munkatársai. Az ülések fölötti csomagtartóból, összesen 86 doboz adózatlan cigaretta került elő. A dohányterméket a sofőr magáénak vallotta.

A félmillió forint értékű alkoholt és dohányterméket a pénzügyök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot szabtak ki.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. június 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés