Vihar tombolt Makón, több mint negyven mentést hajtottak végre a tűzoltók

Épületek és autók is megrongálódtak, személyi sérülés nem történt – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.Két állatmentéshez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat szerdán. Délelőtt tíz órakor Mórahalomról érkezett lakossági bejelentés, az egyik tanyán három méter mély, vízzel telt árokba esett egy ló. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók mentőkötél segítségével tartották az állat fejét a vízfelszín felett, közben tömlőket húztak át a teste alatt. A tűzoltók egy erőgépet kértek a helyszínre, ennek segítségével emelték meg a bajba jutott lovat. Az állat a mentés alatt mindvégig nyugodt volt, a tűzoltók sérülések nélkül mentették ki az árokból. Az esti órákban pedig Csongrádra riasztották az egységeket, itt egy kutya esett bele egy kútba. A város hivatásos egysége kézi erővel hozta fel az állatot a két méter mély kútból, az eb nem sérült meg.

Makó térségében csapott le a vihar szerdán kora délután. Délután egy órától este nyolc óráig összesen negyvennégy lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. A makói, a hódmezővásárhelyi és a szegedi hivatásos tűzoltók hat egysége hét órán át folyamatosan dolgozott Makó városában, munkájukat a földeáki önkéntes egység és a Maros Mentőcsoport is segítette. Jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat. Több helyen megrongálódtak a tetőszerkezetek, leszakadtak a távvezetékek, két személyautót is megrongáltak a kidőlt fák. Az egységek egyik címről a másikra haladva számolták fel a vihar nyomait, a mentéseket minden esetben időben végrehajtották, nagyobb forgalomkorlátozásra sehol sem volt szükség. A munkálatok este nyolc órakor fejeződtek be. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem a főügyeletre.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. június 7.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés