Három magyar Eb-arany dinamikus lövészsportban

Kiemelkedően szerepelt a hatfős magyar dinamikus lövészsport csapat a hollandiai Winterswijk városában megrendezett Steel Challenge Európa-bajnokságon. Válogatottjaink összességében három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.A verseny legjobb ideje is magyar lövész nevéhez fűződik: az 55,07 másodpercet az egyéniben két aranyérmet nyert László Endre érte el.

A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség – amely május eleje óta a Nemzeti Versenysport Szövetség tagszervezete – immár nyolc éve rendez versenyeket, sőt, már Eb-nek is volt házigazdája. Sportolóink folyamatosan képviselik hazánkat a világ- és Európa-bajnokságokon.

Itt a versenyeken kettős kihívás elé állítják a lövészeket: nem elég pontosan lőni, szükség van a gyorsaságra is. Az győz, aki a leggyorsabban eltalálja a felállított célok mindegyikét. Az úgynevezett steel challenge viadalokon változó méretű és különböző távolságra elhelyezett fém célokra történik a lövészet.

Európa-bajnokság, a magyar eredmények:

Kis kaliberű pisztoly nyílt irányzék:

1. László Endre, 2. Kiss József, 3. Tanács Gábor, 24. Csabai Bernadett

Kis kaliberű pisztoly open:

1. László Endre, …7. Kiss József, 11. Tanács Gábor

Nagy kaliberű pisztoly nyílt irányzék:

2. Tanács Gábor, 4. Kiss József, 5. Miglécz Gyula, 12. Szarvas Péter

Lady összesített:

3. Csabai Bernadett

Nagy kaliberű pisztoly open:

13. Miglécz Gyula, 29. Szarvas Péter

Nagy kaliberű pisztoly csapat:

1. Magyarország (Tanács Gábor, Kiss József, Miglécz Gyula)

Kis kaliberű pisztoly csapat:

2. Magyarország (László Endre, Kiss József, Tanács Gábor)

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. május 17.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés