Torna: Matolay és szuper csb Kiskunfélegyházán

A hétvégén veszi kezdetét női tornászok versenyszezonja a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversennyel Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban, ahol a kétnapos rendezvényen a Matolay Emlékversenyen kívül az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulója is lebonyolításra kerül, továbbá a viadal az augusztusi Európa-bajnokság első válogatóversenye is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.A verseny első napján május 19-én, szombaton 15.00 órától kerül sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. Délelőtt 11:00 óráról pedig az ifi-serdülő korosztály tornászai versenyeznek a felnőttekhez hasonló módon. A szombati versenynap végén az egyéni összetett mellett csapatban is hirdetnek bajnokot, a Matolayn a szokások szerint egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő versenyző alkot egy együttest. A szuper csb első fordulójának eredménye is a nap végére alakul ki, ott a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzővel rendelkeznie kell a csapatoknak klubbonként, és a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős csapatot, ahol szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít. Idén az Újpesti Torna Egylet és a Győri AC is belép a szuper csb-k versengésébe – tudtuk meg Draskóczy Imre, női szövetségi kapitánytól, aki továbbá azt is kiemelte, hogy a verseny előnye és rendkívülisége abban rejlik, hogy a fiatalabb, tapasztalatlanabb versenyzők együtt tudnak tornázni a már idősebb, felnőtt tornászokkal, és így egy korosztályos összehangolás történik.

Vasárnap 10.30 órától kerül sor a szerenkénti döntőkre mindhárom korosztályban. A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen több ország versenyzői is indulnak – közöttük svájci, azeri és dán versenyzők is -, a felnőtteknél a legjobb magyar tornászok is a szerekhez lépnek, így többek között az Eb- ezüstérmes Kovács Zsófia és az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka is, továbbá hosszú idő után most először fog megmérettetni a sérüléséből felépült Makra Noémi, és a szintén sérülésből visszatérő kétszeres olimpikon, Böczögő Dorina is először szerepel.

A magyar válogatott számára külön téttel is bír a megmérettetés, ugyanis az augusztusi Európa-bajnokság első válogató versenye is egyben.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. május 16.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés