Hamis ruha és vipera a piacon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több ezer hamis parfümöt, ruhát és táskát, valamint viperát és sokkolót is találtak egy budapesti piacon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy budapesti piacon ellenőriztek, ahol a különféle márkajelzéssel ellátott parfümök, kozmetikumok, valamint táskák eredetiségét vizsgálták.

Az egyik üzletben mintegy 1 200 parfümöt, egy másikban több mint 1 500 ruhaneműt és kiegészítőt (zokni, fehérnemű, sál, óra, napszemüveg), táskát és pénztárcát foglaltak le, mert az árukészlet jelentős részéről kiderült, hogy hamisítvány. Az egyik üzletben a hamisításhoz használt présgépet is megtalálták a pénzügyőrök.

A kereskedő ezen kívül 60 sokkolót, viperát, rendőrbotot és boxert is árusított.

A pénzügyőrök a majdnem 13 millió forint értékű hamis termékeket lefoglalták, az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indul eljárás, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket pedig átadták a rendőrségnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. április 6.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés