Részletek a 44-es főúti tragikus balesetről

Egy gyalogos férfi vesztette életét a Nyárlőrincnél történt balesetben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.Mint arról korábban az OBJEKTÍV Hírügynökség beszámolt, a 44-es főút 19-es kilométerénél 2018. január 17-én 17 óra 44 perckor halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 55 éves román férfi a 44-es főúttal párhuzamos kerékpárúton közlekedett gyalogosan Kecskemét felől Lakitelek irányába. A főút 18.650-es méterénél át akart menni az úttesten, ahol egy Kecskemét felé közlekedő Mercedes személyautó elütötte. A láthatósági mellényt nem viselő gyalogos a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Mercedes 80 éves német sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda negatív értéket mutatott. A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy gyalogosként vagy kerékpárosként lakott területen kívüli út úttestén, leállósávján, útpadkáján éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között csak úgy lehet tartózkodni, illetve közlekedni, ha láthatósági mellényt, ruházatot viselnek. Bár lakott területen belül ez nem kötelező, mégis ajánlatos! Ha ugyanis fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik. Ez különösen szürkületben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok mellett igaz.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. január 18.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés