Apa és fia bántalmazták

A kiskunhalasi férfi belehalhatott volna sérüléseibe – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.2017. október 1-én 14 óra 20 perc körül Kiskunhalason, az egyik presszónál több személy tettleg bántalmazta egymást.

A rendelkezésre álló adatok szerint R. Ferenc egy késsel a 44 éves sértett hasán szúrt-vágott sebet ejtett, amelynek következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrök az 51 éves kiskunhalasi férfit 2017. október 1-én életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a szúrás által okozott sérülés életveszélyes, az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában a sértett halálát okozta volna, ezért R. Ferencet emberölés bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított fia szintén részt vett a verekedésben. Ennek során többször az áldozat feje irányába sújtott egy ásóval, amely nem maradt a helyszínen. A nyomozó hatóság ezt felkutatta és lefoglalta.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint az áldozat védekezésének köszönhető, hogy a fiú ásóval okozott ütései nem jártak súlyosabb – akár halálos – következménnyel.

Az ásó, a szakértői vélemény és egyéb bizonyítékok alapján a korábban már gyanúsítottként kihallgatott fiatalkorúval a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2018. január 9-én emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúját közölte. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. január 10.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés