Megtalálták az ellopott Kodály szobrot

A rendőrök elfogták a kecskeméti gyanúsítottat, és a helyszíni kihallgatás során megtalálták az ellopott bronz szobrot – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.Egy ismeretlen férfi 2017. december 25-én 2 óra 10 perc körül Kecskeméten, a Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot talapzatáról leszerelte és ellopta.

A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd másnap részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során az egyik ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot.

A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. január 5.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés