Illegális migránsok Bács-Kiskunnál

Az elmúlt 24 órában összesen 171 illegálisan hazánkba érkező migránst tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakasznál – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2017. november 12-én 0 óra és 24 óra között egy esetben összesen 13 külföldi férfit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. Közülük 12 fő afgán, egy fő pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök a fenti időszakban Hercegszántó és Bácsbokod külterületén nyolc esetben összesen 158 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. november 13.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés