Torna: A női csapat parádéja az ORV-n

Az Olimpiai Reménységek Versenyének második napján a Schermann Bianka, Bácskay Csenge, Péter Sára, Székely Zója, Fehér Nóra, Makovits Mirtill összeállítású női együttes a 2. helyen végzett a csapatok versenyében, egyéni összetettben pedig Székely Zója a dobogó harmadik fokára állhatott, továbbá nyolc szerfinálét szereztek a magyar hölgyek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.A libereci rendezésű utánpótlás nemzetközi tornaversenyen a magyar női csapat fantasztikus szerepléssel ezüstérmes lett 201.650 ponttal. Egyéni összetettben Székely Zója brillírozott, 50.900 pontot gyűjtött, így méltán került bronzérem a nyakába, ugyanott Fehér Nóra 4. (50.650 pont), Péter Sára pedig az 5. pozícióban zárt 49.560 ponttal. Draskóczy Imre női szövetségi kapitány helyszíni tájékoztatása szerint a nők kitettek magukért, hiszen a nagyszerű csapateredményen kívül a maximális nyolc finálét is megszerezték, méghozzá Péter Sára ugráson, Székely Zója pedig felemáskorláton az első pozícióból várja a szombati döntőt. Székely felemáskorláton kívül gerendán is bemutatkozik, továbbá Schermann Bianka ugráson, Fehér Nóra felemáskorláton és talajon, Makovits Mirtill pedig talajon és gerendán lesz érdekelt.

Folytatás szombaton a férfi és a női szerenkénti finálékkal.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Nyolc csapatból Magyarország a második helyen végzett, és maximális nyolc finálét szereztünk. A verseny első percétől kezdve köztünk és az angolok között ment a harc. Új elemeket hoztunk az EYOF óta, Schermann Bianka és Bácskay Csenge új elemeket mutattak be, és ezeknek a rontásai miatt csúsztunk le az első helyről. De nagyon örülünk neki, hogy már elkezdtek olyan dolgokat gyakorolni, amelyek beérhetnek a jövő évi junior Európa-bajnokságra. Ez a nap egyértelműen Székely Zója napja volt, hiszen harmadik lett egyéni összetettben, Fehér Nóra negyedik, Péter Sára ötödik. Összességében nagyon boldog vagyok, és az ugrást és a korlátot vezetjük a szerbekerülés szempontjából. Mindenhol két versenyzőnk van fináléban. Talajon Péter Sára és a Fehér Nóra holtversenyben volt, és az E pontszám döntött Fehér Nóra mellett.

A magyarok eredményei:

Női csapatverseny: 201.650 pont (2.)

Egyéni összetett:

Székely Zója: (3.) 50.900

Fehér Nóra: (4.) 50.650

Péter Sára: (5.) 49.650

Makovits Mirtill: (7.) 49.150

Schermann Bianka: (9.) 48.950 pont

Bácskay Csenge: (18.) 45.350 pont

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. november 4.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés