Vonaton érkezett az orgazdákhoz a cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a kőbányai vasútállomáson mintegy 7 000 doboz adózatlan cigarettát találtak, amit két férfi egy kis furgonnal akart elszállítani. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a KÖKI Terminál vasútállomás környékén figyelmesek lettek két férfire, akik a vasúti sínek felől érkezve nagy táskákat cipeltek. Amikor meglátták a NAV munkatársait, a betonkerítés melletti bokros részen azonnal eldobálták csomagjaikat.

A pénzügyőröknek azt mondták, hogy a táskákat a Záhonyból érkező vonatról adták le nekik egy budapesti telephelyre való szállításra, de hogy mi van a csomagokban, arról nincs tudomásuk.

A négy táskából megközelítőleg 7 000 csomag Compliment Super Slim márkájú adózatlan cigaretta került elő, azonban azok származását és jogszerű beszerzését a férfiak semmilyen okmánnyal nem tudták igazolni. A helyszínhez közel, bekapcsolt motorral állt egy kis furgon, amivel a táskákat a kijelölt helyre szállították volna. A NAV pénzügyőrei a gépjárműben már nem találtak adózatlan cigarettát, csak nagy mennyiségű fekete nejlonzsákot, amit az orgazdák a cigaretta szétosztásához használtak volna.

A pénzügyőrök a mintegy 7 000 csomag, több mint 7 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. június 17.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés